Praiola Sicilija i rustična vila na litici

Praiola Sicilija je malo mesto blizu luke Riposto. Tu smo se smestile u jednoj velikoj rustičnoj vili sa toplim dočekom. Naša grupa od osam vedrih žena je uživala u prostranstvu i neprocenjivom pogledu na horizont.

Praiola Fotini blog je moj način da pokažem svetu koje sam prizore uhvatila kroz otvor blende. I najmanji detalj koji nas je okruživao san je svakog fotografa. Ova rustična vila je smeštena na vrhu litice, okrenuta ka istoku tako da prizor na izlazak sunca oduzima dah.

Avantura zvana Sicilija
Praiola Sicilija Fotini Ceca Gajic

Pogled koji se ne da opisati

Jutra smo dočekivale u prelepom vrtu raznovrsnog rastinja, razmenjujući energiju s prirodom. Spokoj okružen limunovim drvećem, udaljenost od turista i vreve prolaznika učinio je ovo putovanje još lepšim. Naša misija pripremanja cvetnih esencija dobila je na još većem značaju jer smo imale prilike da uberemo razne vrste cveća i uživamo u mešanju na predivnoj terasi. Plavetnilo mora nam je uvek bilo na dohvat ruke i njegove nijanse su bile svakoga dana drugačije.

Praiola Sicilija Fotini Ceca Gajic

Tamo gde je Praiola Sicilija, tu je odmor za dušu

Praiola Sicilija  je mesto gde je bila naša baza u koju smo se vraćale srećne i iscrpljene. U ovoj vili smo u pauzama obilazaka, odmarale, uživale u Cicinim krofnama i Cecinim čorbicama, ali i učile o novim cvetovima i njihovim blagotvornim dejstvima.

U vrtu smo imale prilike da pregledamo neverovatne primerke kaktusa, lijandera, čuvarkuća, limuna i drugih ukrasnih biljaka. Iako je ovo bila jedna sveobuhvatna ekskurzija nije bilo moguće uhvatiti sve detalje i okom i kamerom. Potrudila sam se da dočaram atmosferu i svaki put kada iznova pogledam ove fotke setno se vraćam u ovaj impresivni krajolik. Ovo je moja oaza za opuštanje u koju pobegnem u svojim mislima.