Avionom u avanturu ka Siciliji

“Nauči nešto od oblaka – Nastavi dalje!”

Ono kad osam žena krene na put. Avantura počinje još u avionu.

Osam žena u avanturi zvana Sicilija

Letnja skola floriterapije (udruzenje cvetnih esencija L.a.t.i.c.e www.floriterapija.com) i ja kao jedan od veselih članova. Ovde možete videti koje mirise smo pratile i koje prizore sam uspela da uhvatim fotoaparatom.

Osam žena te godine odlučilo je da krene na put do Sicilije. Iznajmile smo rustičnu vilu u malom seocetu Praiola sa predivnom baštom i egzotičnim cvećem. Ceo ovaj put nadahnut je pravljenjem novih cvetnih esencija, tako da smo posebno birale svetne leje kraj kojih smo se pozicionirale.

Osim vile, iznajmile smo i kombi od šarmantnog Giuseppea što je pogodovalo našoj moblinošću. Malo je reći da ja za avanturu bilo potrebno samo smestiti se zajedno i put je uvek bio pod nama!

Svaki dan smo obilazile novo mesto, upoznavale arhitekturu i specifičnosti gradića, provlačile se kroz uzane uličice kombijem, a ponekad i kroz iglene uši. Znale smo mi zašto je vespa popularno prevozno sredstvo na ostrvu ali doživljaj celog putovanja je bio u tome što smo sve mogle u grupi da doživimo. Ovo predivno barokno ostrvo koje izgleda kao da je neka kulisa za snimanje filma zaslužuje definitivno da se o njemu priča kroz više postova. Što bi svi oni koji su imali prilike da udahnu Siciliju, doći ćemo opet jer kratko je trajalo.

Obišle smo celu istočnu stranu, regiju Katania, uspele da naučimo mnogo o Siciliji i otkrijemo neke nove poglede ali i da napravimo naše cvetne esencije. Vulkan Etna je bio sve vreme aktivan i podgrevao atmosferu. Sediš tamo i gledaš, krećeš se, a vreme kao da stoji. To je Sicilija.