Moja retrospektiva Tajlanda kroz fotografije za sada se završava na mestu gde su najpoznatije plaže Tajlanda.  Ovo je mesto palmi, tirkiznog mora, mističnih hramova i savršenih plaža. Teško je izdvojiti koja je najlepša. Znam samo da je najlepši osmeh na licima domaćina. Njihova domovina je lek za umorne zaposlene ljude koji su se nameračili da se tu opuste i uživaju na suncu.

KARON BEACH, PHUKET

Plaža je duga oko 3 km i okružena je drvećem i obiljem trave. Pesak je čist, mekan i fin, a od većine hotela koji se tu nalaze plaža je udaljena nekoliko minuta hoda. Kada se sunčate, ne čuje se zvuk automobila, već samo talasi koji se razbijaju o pesak. Naravno, u sezoni tamo možete naći utočište sa ležaljkama i suncobranima. Karon Beach je lepo razvijeno mesto ali i odlična baza za istraživanje Puketa. Tu možete naći  baš mnogo prevoznih sredstava za iznajmljivanje radi obilaska okolnih plaža, vidikovaca i hramova.

Putovanje na Tajland nije potpuno bez dobre masaže, tako da ukoliko ugledate ovakve punktove na plaži nemojte se opirati. Razmazite sebe bar jedan dan.

KOH PHI OSTRVA I MAYA BAY

Kada sam bila na Tajlandu, 2018 godine, Maya bay je bila zatvorena za turiste. Godinama unazad svaki dan je bila preplavljena turistima, prenaseljena i prezagadjena. Kako bi sačuvali prirodu, a pre svega u nameri da se krajolik oporavi i regenerise od nesmotrenih turista, zatvorili su plažu za posete do daljnjeg. Kada sam to čula, bila sam tužna jer sam se osetila “uskraćenom” te lepote. Medjutim, kada sam videla kako zapravo uživo izgleda, shvatila sam da bolje nije moglo da bude. Nikada ne bih uspela da vidim plažu u punom sjaju da je bilo drugačije. Izgleda da u svakoj nesreći ima nesto pozitivno.

PATONG BEACH, PHUKET

Bezrezervno tvrdim da je ovo najpopularnija plaza na Phuketu, sa najukusnijom hranom koju sam ikada probala. Budite spremni da dobijete koju kilu bez griže savesti 🙂 jede se na ulici, na otvorenim marketima, svuda oko vas je sveža hrana koja se sprema u trenutku.

Ovde sam se navukla na plačinke od bananinog testa i mango šejk koji su bili neizostavni deo svakog dana. Kad malo bolje razmislim, to je jedino što nisam fotografisala jer jednostavno nisam stizala da uživam u lepoti koja mami da bude pojedena, na taj način. Patong beach je inače najpopularnije mesto za turiste gde žurke traju celu noc, muziku je moguće pronaći za svačiji ukus. Ovde je uvreženo pravilo da se mladi suncaju na mesečini… 🙂

Patong beach je inače najpopularnije mesto za turiste gde žurke traju celu noć, muziku je moguće pronaći za svačiji ukus. Ovde je uvreženo pravilo da se mladi sunčaju na mesečini… 🙂

FREEDOM BEACH, PHUKET

Ispod litice, kroz džunglu, spušta se postepeno, možda bojažljivo, ne najavljujući nagradu , pravi biser Andamanskog mora na Phuketu, zaustavlja dah i jedno je od mesta odakle vam se ne ide nazad u hotel.

A na plaži dok mame rade da prehrane porodicu, ne odvajajući se od svoje dece, ona mirno spavaju ili se zabavljaju sama.