GRADSKI ŽIVOT NA TAJLANDU – ZGRADE I KROVOVI BANGKOKA

Bangkok je mesto gde je sve užurbano i kreće se. Ovo mesto je neobično jer tu možete pronaći potpuno drugačiju energiju u zavisnosti od ulice kojom hodate i gde nikada niste zaista sigurni šta ćete pronaći kada skrenete iza ugla. Bangkok krase visoke zgrade koje kao da su sagradjene da impresioniraju. Iz visine kuda god se pruži pogled, u noći sijaju velelpne gradjevine od nebodera do galerija, tržnih centara i veoma upečatljivih krovova.

Bangkok krase visoke zgrade koje kao da su sagradjene da impresioniraju. Iz visine kuda god se pruži pogled, u noći sijaju velelpne gradjevine od nebodera do Definitivno najpoznatiji neboder je MahaNakhon. Poznat je po nadimku Piksel ili Tetris. Karakteriše ga vijugavi 3D dizajn piksela koji se penje oko tornja. Visok je 314 metara i zvanično je najviši na Tajlandu. Nalazi se u poslovnom okrugu glavnog grada i prostire se na oko 3,6 hektara zemljišta. Reč MahaNakhon potiče od zvaničnog naziva Bangkoka, a znači „velika metropola“.

RAZNOLIKOST UKUSA I POEZIJA PRIZORA NA ULICAMA BANGKOKA

O Tajlandu sam razmišljala oduvek. Još od svoje desete godine, to je bila destinacija snova i nešto što se mora videti tokom svog života. Tajland je za mene uvek bio drugačiji, egzotičan i dalek ali  opuštajući komad sna. Prilika da posetim ovu zemlju mi se napokon ukazala, doduše na kratko, zagrebala sam samo površinu i potpuno me je opčinila.

Oduševljena sam njenim poletnim i nasmejanim ljudima, ukusnom hranom i obiljem različitosti. Ta njihova večita užurbanost i gužva sa jedne strane opterećuje, a opet sa druge strane unosi mir i pozitivnu energiju tako da vreme sadržajnije teče.

Tajland, ukratko, nudi za svakog po nešto. Mišljenja sam da ću se vratiti tamo i potražiti nastavak u novim istraživanjima ove prekrasne zemlje.

NA ULICAMA BANGKOKA